En gåva och lite beställt

Först ut: gåvan.
Jag fick alltså syn på tyget nedan i montern hos Znok när jag var på Syfestivalen. Tror tyget var rykande färskt då. Och den första jag tänkte på var lilla kusinbarnet, ca 10 månader yngre än våran yngsta. Men det var inte honom jag sydde till först trots allt, så tyget räckte inte riktigt. Men jag tyckte min lösning på det hela blev en ganska trevlig lösning. Bakstycket och ena ärmen fick vara svart. Jag hoppas tröjan kommit fram som den skulle, för jag har inte hört någonting. Posten vid längre ledigheter kan vara sådär gällande tillförlitligheten.
 
 Tyg: Znok design och Jofotex. Mudden orkar jag knappt påpeka längre ;-). Storlek 86.
 
Sedan kommer det då en beställning i ett tyg jag tycker väldigt mycket om. Sonen har en t-shirt i tyget som är en utav favoriterna i garderoben. Det här är ett glatt tyg, men samtidigt tycker jag det känns ganska lugnt. Tror att mycket utav det beror på att bakgrunden är mörk. Det känns som att en mörk bakgrund har en förmåga att dämpa ner tonerna lite och faktiskt mjuka upp en del. Kanske är det bara min känsla, eller också finns det något i det. Den här heldräkten eller, om man så vill, pyjamasen gick till närmsta grannarnas lilla kille. Hans mamma har blivit en trogen återkommande beställare (kanske bäst för grannsämjan ;-) ). Och det är så klart extra roligt när folk man verkligen känner tycker om det man gör. 
 
Tyg: Rainbowphans från Lillestoff köpt genom DaWanda samt prickar från Jofotex.
 
I slutet på november trillade det in en fråga angående en beställning som jag liksom inte kunde låta bli att anta. Trots att jag egentligen infört lite stopp för beställningar för att hinna ikapp med allt eget. Vi bollade lite fram och tillbaka mailledes och kom sedan överens ungefär om utförandet en dryg vecka in i december. Gällande tyger och kombinationer fick jag dock helt fria händer. Kläderna skulle skickas till en liten individ med en speciell historia, sådana små individer som mitt hjärta klappar lite extra för och som jag gärna vill hjälpa. Därför är dessa plagg lite extra anpassade. Jag vet inte om de ännu kommit fram som de skulle, för jag hann bli färdig så att det skickades 4 dagar innan julafton. Nu var inte kravet att jag skulle vara färdig innan jul, men det var lite trist att p g a dumt strul med postens "Skicka Lätt" tjänst så fick jag inte iväg paketet i tid. Hade allt funkat med den hade det faktiskt kunnat gå. 
 
Tyg: Apor & Elefanter från Znok. Det speciella med denna bodyn är att den är i stl 86 och har knäppning i hela vänstersidan. Sådan knäppning erbjuder jag i normala fall bara på de två minsta storlekarna. Men den här lilla individen behövde ha den lösningen så då fick det bli så. 
 
Som jag har sparat på tyget nedan. En fantastiskt härlig velour som jag tänkt till både mig själv och till yngsta sonen. Nu har nästan hela tygbiten rykt till två beställningar i stället. Men jag sörjer inte för det, för nya fina tyger dyker ständigt upp. Och jag ville sy ett plagg som innehöll lite extra mycket kärlek och värme. Här en heldräkt i ett helt eget mönster som jag jobbat ganska hårt på att få till bra och så som jag vill ha det. Lite längre i måttet axel-gren för att jag alltid tycker att det är där kläderna växes ur först, inte i ärmar eller ben. Och i det här fallet med speciallösningen att man kan knäppa upp den hela vägen fram och ut i benen. Man kan alltså öppna upp dressen helt, stoppa i armarna i ärmarna och sedan bara knäppa igen allt. Barnet i fråga som behöver den är väldigt stel och orörlig så jag hoppas att lösningen kommer funka bra.
 
Tyg: hjärtvelour i mörk turkos åt petrolblå från Ikasyr/Strömming design. Mumma! Storlek 86 även detta. 
 
Sist ut kommer ett par vanliga byxor. Här är inga konstigheter förutom att jag valde bort fickor och därmed sidsömmar för att få så få skavande sömmar som möjligt på byxan. Och upptill är byxan utan mudd och har i stället en 2 cm smal resår. Byxan fick inte vara för hög och jag hoppas jag klarade kraven.
 
Tyg: grön strechcollege från Mjuka tyger/Kameleont.
 
Anledningen till att den här beställningen kändes, och faktiskt fortfarande känns, lite extra nervös är att en nära syvän till mig som är extremt duktig och noggrann tidigare hade beställaren som "kund". Nu kände hon att hon ville, men inte orkade ta på sig det och kände sig lite ledsen över det. Jag berättade om en idé jag hade och sade att hon gärna fick bolla vidare om hon ville. Och det gjorde hon. Jag har alltså blivit rekommenderad utav en av de bästa! Snacka om något att leva upp till. Jag hoppas jag lyckades leva upp till förväntningarna så att min vän inte får skämmas för att hon rekommenderade mig.
 
Anki:

Åh vad mycket fint!

Svar: Tack så mkt Anki!
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: